© BELGA

Sanne Cant mag twee keer vieren in Superprestige Middelkerke

Sanne Cant (Enertherm-BKCP) liet zaterdag in Middelkerke haar achttiende zege van het seizoen optekenen. Na Gieten, Zonhoven, Ruddervoorde, Gavere en Hoogstraten pakte ze ook haar zesde zege in het regelmatigheidscriterium van de Superprestige. Zij is dan ook eindlaureate.

Veldrijden op Sportwereld.be

Het was de Nederlandse Sophie de Boer die onmiddellijk het hele pak op een lang lint trok. Achter haar volgden de Engelse Nikki Harris, Ellen Van Loy en Sanne Cant. De rest moest dan al een gaatje goed maken. Sanne Cant laveerde reeds op het einde van de openingsronde alleen op het technische en door de regen glibberige parcours in en rond recreatiepark De Krokodiel.

Achter de Europese kampioene trachtte Sophie de Boer de kloof nog te dichten maar daar slaagde de Nederlandse niet in. Zij kreeg wat verder in de wedstrijd het gezelschap van Nikki Harris, Ellen Van Loy en Jolien Verschueren. Laatstgenoemde was na een mindere start beetje per beetje naar voor geschoven. Ter hoogte van de zandstrook versnelde Sophie de Boer opnieuw en sloeg zo een kloofje op haar concurrenten. Jolien Verschueren probeerde naar de Nederlandse toe te rijden maar verslikte zich en belandde in het decor. Verschueren werd voorbijgesneld door Nikki Harris.

De leiderspositie van Sanne Cant kwam op geen enkel moment in gevaar waardoor zij het dan ook ruim afgescheiden haalde voor Sophie de Boer en Nikki Harris. Jolien Verschueren eigende zich de vierde plaats toe. Loes Sels werd vijfde. Sanne Cant is ook de eindlaureate van de Superprestige. Zij behaalde 90 punten. De Britse Nikki Harris werd tweede op negen punten. Jolien Verschueren werd derde met 77 punten achter haar naam.