Haspengouwenaar krijgt 6 jaar cel voor verkrachting dochter vanaf geboorte

Print
Haspengouwenaar krijgt 6 jaar cel voor verkrachting dochter vanaf geboorte

Foto: HBVL

Een 35-jarige man uit Zuid-Limburg is vrijdag in de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot zes jaar cel voor de herhaaldelijke verkrachting en aanranding van zijn dochter. Ook wordt hij voor vijf jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank gesteld en is hij voor zes jaar uit de rechten ontzet. Zijn vrouw, inmiddels zijn ex, krijgt twee jaar cel omdat ze van de feiten afwist en haar dochter geen hulp bood.

Al vanaf de geboorte van het meisje maakte de man zich schuldig aan deze walgelijke feiten. Tijdens de zitting achter gesloten deuren ontkende hij nog tevergeefs de verkrachting. De zaak kwam onder meer dankzij de huisarts aan het licht. Die stelde vast dat het slachtoffers het meisje allerhande verwondingen aan de vagina had aangebracht. Ook bekende de moeder de feiten van haar man aan de dokter. De dader is geen onbekende bij het gerecht. In 2006 kreeg hij al 4 jaar cel met uitstel voor gelijkaardige feiten bij een ander kind van hem.

 

De man verbleef intussen twee jaren in de psychiatrische instelling Asster in Sint-Truiden. Momenteel is hij op vrije voeten, krijgt medicatie en volgt nog een behandeling. Ook heeft hij nog telefonisch contact met zijn kinderen. Er is sprake van een positieve evolutie bij de man waarmee de rechtbank rekening hield in de strafbepaling. De beklaagde heeft ook aangegeven zich verder te laten behandelen. De rechtbank veroordeelde de moeder voor schuldig verzuim. “Beklaagde heeft voor zichzelf gekozen en haar dochter laten vallen. Het meisje is getekend voor de rest van haar leven,” luidde het. De vader, te situeren in het marginale milieu, krijgt naast de straffen ook nog de verplichting opgelegd om de voogd van het meisje een schadevergoeding van 2.500 euro te betalen en alle mogelijke kosten die later het gevolg zijn van zijn daden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio