Campus D’Hek Landen beleeft de wondere wereld van wetenschap en techniek

Print
Landen - Campus D’Hek Landen is een voorloper aangaande het sensibiliseren van het basisonderwijs voor wetenschap en techniek. Tijdens het krokusverlof organiseerden zij een driedaags techniekkamp voor het vijfde en zesde leerjaar.

Van woensdag 10 tot en met vrijdag 13 februari 2016 namen 28 kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar basisonderwijs deel aan de tweede editie van ‘Studio Techniek’. “Ze verkennen tijdens dit techniekkamp de wondere wereld van wetenschap en techniek”, zegt directeur Elke Ceuleers. Woensdag leerden zij omgaan met de robot Lego Mindstorms en verruimden alzo hun technische kennis. Donderdag maakten zij diverse werkstukjes, waarbij zij de vakgebieden mechanica en elektriciteit verkenden. Tijdens het bouwspel van vrijdag ten slotte goten zij de eerste letter van hun voornaam in beton.

STEM

De Vlaamse regering wil de interesse van kinderen en jongeren voor STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) stimuleren. Met dit doel voor ogen heeft ze een STEM-actieplan goedgekeurd met daarin o.a. de concrete actie om STEM-academies op te richten. Campus D’Hek was de eerste om een STEM-activiteit te organiseren in de regio Landen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio