Snookergeschiedenis in China: zes centuries op rij

Print
Snookergeschiedenis in China: zes centuries op rij

Foto: Twitter

De 24-jarige Engelsman Kyren Wilson en de 44-jarige Schot Anthony Hamilton hebben woensdagavond in Barnsley een stukje snookergeschiedenis geschreven. In hun kwalificatiewedstrijd voor het China Open lieten ze zes centuries op rij noteren. Wilson, die de wedstrijd met 5-3 won, nam er vier voor zijn rekening, Hamilton twee.

Nadat Hamilton het eerste frame met een break van 58 gewonnen had, startte Wilson het festival van breaks boven de 100 met reeksen van 103 en 108. Hamilton antwoordde met een 137 en deed er na een 125 van Wilson nog een 123 bij. Wilson sloot het rijtje van zes met exact 100 af en pakte vervolgens in het achtste frame de zege met een break van 68.

Slechts twee keer eerder was het gebeurd dat er in een snookermatch vijf opeenvolgende centuries gescoord werden. Ronnie O’Sullivan en Stephen Hendry deden het in 2003 in de finale van het British Open, Stephen Maguire en Neil Robertson in 2009 in de kwartfinales van het Masters.

“Dit was veruit de beste wedstrijd die ik al speelde”, reageerde Wilson, die vorige week nog door Luca Brecel uit de finale van het German Masters gehouden werd. “Zelfs had ik verloren, had ik er nog van genoten. Dat het een record is, kreeg ik pas na de match te horen. Meteen kreeg ik er spijt van dat ik in het laatste frame die laatste rode bal miste. Ik had er zeven centuries van kunnen maken.”