Bart Swings krijgt morgen herkansing op WK schaatsen afstanden

Print
Bart Swings krijgt morgen herkansing op WK schaatsen afstanden

Foto: BELGAIMAGE

Op de tweede dag van de WK afstanden schaatst Bart Swings vrijdag de 1.500 meter tegen Vincent de Haitre. Swings en de Canadees vormen het achtste paar.

De Belg moet zich in de Russische stad Kolomna herpakken na de povere prestatie die hij op de openingsdag op de tien kilometer op het ijs legde. De elfde en voorlaatste plaats is duidelijk onder het niveau van Swings, die door zijn manager Bart Veldkamp vooraf nog een plek op het podium was toegedacht.

De Rus Denis Yuskov is met de beste seizoentijd topfavoriet voor de 1.500 meter. Swings behaalde tijdens de wereldbekerwedstrijden van dit seizoen twee tweede plaatsen, de laatste minder dan twee weken geleden in Stavanger.

Jelena Peeters schaatst op de 5.000 meter in de derde rit tegen de Duitse Claudia Pechstein. Peeters, die heel lang niet optimaal kon trainen, heeft haar seizoen helemaal op deze race afgestemd. Voornaamste kandidaat voor de titel is Martina Sablikova. De Tsjechische, die donderdag de 3.000 meter won, rijdt in het zesde en laatste paar tegen Irene Schouten uit Nederland.