Sunderland zet international op straat na seks met minderjarige

Print
Sunderland zet international op straat na seks met minderjarige

Foto: REUTERS

Premier League-club Sunderland heeft voetballer Adam Johnson op staande voet ontslagen, nadat de Engelse international gisteren schuldig pleitte aan seksuele activiteiten met een minderjarige. Dat bevestigt de Engelse staartploeg.

“In het licht van de schuldbekentenis van Adam Johnson, heeft de club vandaag met onmiddellijke ingang een einde gemaakt aan zijn contract”, aldus Sunderland in een mededeling. “De club zal hier geen verdere commentaar op geven.”

Johnson pleitte woensdag schuldig na een aanklacht van seksuele activiteit met een minderjarige, maar ontkende twee andere aanklachten voor de rechtbank in Bradford. De 28-jarige vleugelspeler, die 12 maal uitkwam voor de Engelse nationale ploeg, bekende ook dat hij het vijftienjarige meisje via Facebook contacteerde en daarna met haar afsprak terwijl hij wist dat ze jonger dan zestien jaar was. De feiten deden zich eind 2014 en begin vorig jaar voor. Vrijdag volgt de verdere behandeling van de zaak.

De zaak heeft in Engeland al veel stof doen opwaaien. Toen het schandaal in maart 2015 bekend raakte, werd Johnson geschorst door zijn club Sunderland. Nadat hij weer op vrije voeten was mocht hij echter opnieuw spelen voor "The Black Cats". Johnson behoorde al niet meer tot tot de wedstrijdselectie voor de thuiswedstrijd zaterdag tegen Manchester United. Zijn kledingsponsor Adidas verbrak eerder op donderdag ook al het contract met Johnson na diens bekentenissen.

Johnson begon zijn carrière bij Middlesbrough. Vervolgens kwam hij uit voor Manchester City om in 2012 te verhuizen naar Sunderland, waar hij destijds ploegmaat was van Rode Duivel Simon Mignolet. Dit seizoen kwam de middenvelder vier keer in actie.