Telenet rondt overname Base af

Print
Telenet rondt overname Base af

Foto: BELGA

Telecombedrijf Telenet heeft donderdag de overname afgerond van de mobiele operator Base. Dat meldt Telenet nabeurs. Een week geleden had de Europese Commissie als laatste concurrentie-autoriteit het licht op groen gezet voor de deal.

Na het Europese fiat van 4 februari gingen Telenet en het Nederlandse KPN, de vorige eigenaar van Base, over tot de transactie. De overname voor 1,325 miljard euro werd in april vorig jaar wereldkundig gemaakt. Door de overname krijgt de kabelaar met zetel in Mechelen toegang tot een eigen mobiel netwerk.

Onmiddellijk na de overname heeft Base zoals aangekondigd inmiddels haar 50 procent in de virtuele (dus zonder eigen netwerk) mobiele operator Mobile Vikings (VikingCo) aan MEDIALAAN verkocht. Het mediabedrijf heeft ook de andere 50 procent in handen gekregen en wordt dus volledig eigenaar.

De aangekondigde overname van de klanten van JIM Mobile door MEDIALAAN is er nog niet meteen. De huidige overeenkomst wordt nog onbepaalde tijd voortgezet. Ten laatste binnen twee jaar zal BASE de JIM Mobile klanten overdragen aan MEDIALAAN.

Het mediabedrijf achter VTM wordt zo met JIM Mobile en Mobile Vikings een ‘full MVNO’ of telecomoperator die volledig zelfstandig werkt, zonder eigen antennes. MEDIALAAN zal hiervoor een beroep doen op het Base-netwerk.

“Voor de klanten van Telenet en BASE verandert er voorlopig niets”, herhaalt Telenet tot slot.

Bij de presentatie van de jaarcijfers zei Telenet-topman John Porter woensdag nog dat Base voorlopig niet uit het straatbeeld verdwijnt.