Cavendish en co balen na hectische rit in Qatar: “Andere ploegen joegen tempo de hoogte in”

Print
Cavendish en co balen na hectische rit in Qatar: “Andere ploegen joegen tempo de hoogte in”

Leider Edvald Boasson Hagen zag in de vierde rit zijn leiderstrui verloren gaan door een lekke band op 8 kilometer van de finish Foto: AFP

Leider Edvald Boasson Hagen zag in de vierde rit van de Ronde van Qatar zijn leiderstrui verloren gaan door een lekke band op 8 kilometer van de finish. Weliswaar nam Mark Cavendish de gouden trui over, maar toch baalde de Brit na afloop als een stekker. “Ik vind het heel jammer voor Edvald”, aldus Cavendish. “De ploeg leverde nog hard werk, maar tevergeefs, we zaten te ver achter.”

Wielrennen op Sportwereld.be

Boasson Hagen was nochtans mee in de goede waaier vooraan in het slot, maar een lekke band strooide roet in het eten. “Dikke pech”, aldus de Noor. “Ik had graag de Ronde van Qatar op mijn palmares gehad, maar helaas beslissen de omstandigheden er anders over. Gisteren was ik nog ijzersterk, vandaag verlies ik door pech. Dat is koers.”

“Het is jammer om op zo’n manier de leiderstrui te verliezen”, beaamt Cavendish. “De andere ploegen joegen meteen het tempo de hoogte in, dat is hun goed recht, maar het is wel balen. Mijn ploegmaten lieten zich terugzakken om ‘Eddy’ bij te staan in de achtervolging, maar het was al te laat. Zelf zat ik geïsoleerd in de sprint. Tegen het treintje van Katusha kon ik weinig beginnen. Mijn belangrijkste doel op het eind was aanklampen. Op die manier blijft de leiderstrui toch nog in de ploeg, maar ik had het liever anders gezien. De ploeg heeft de hele dag enorm hard gewerkt. Dat moeten we belonen door vrijdag huiswaarts te keren met die leiderstrui.”