Tot twee jaar gevangenisstraf voor met helikopter gevatte inbrekers

Print
Tot twee jaar gevangenisstraf voor met helikopter gevatte inbrekers
Dilsen-Stokkem -

Twee Nederlanders die in oktober vorig jaar inbraken in twee huizen in Dilsen-Stokkem en aan de haal gingen met juwelen zijn door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot gevangenisstraffen van achttien maanden tot twee jaar. De rechtbank vroeg de onmiddellijke aanhouding van één van de twee mannen omdat hij tijdens de behandeling van de zaak verstek gaf.

Op 8 oktober staken de twee Nederlanders, nadat ze cannabis hadden gebruikt, met een gehuurde auto de grens over om in Dilsen-Stokkem twee inbraken te plegen. In de eerste woning geraakten ze binnen door een vliegenraam te vernielen en binnen te klimmen in een raam dat op een kier stond. Daar stak één van de mannen een dameshorloge, een gouden armband en drie Swarovski-juwelen in zijn zakken terwijl zijn kompaan toekeek.

Nadien braken de mannen via het kelderraam aan de achterzijde een andere woning binnen en kunnen er de hand leggen op een gevulde portefeuille, zeven horloges en een aantal gouden kettingen, ringen en oorbellen. Ze worden echter betrapt door de bewoner. De mannen kunnen over het gazon wegvluchten en één van hen kan de huurauto bereiken. In zijn haast rijdt de inbreker het voertuig aan van de eigenaar van de woning waar ze hebben ingebroken. Met de hulp van een politiehelikopter kan hij gevat worden.

Tijdens het onderzoek blijkt dat één van de mannen, die in Nederland onder elektronisch toezicht stond, de dag voor de inbraken op verkenning kwam in Dilsen-Stokkem.

Aan de slachtoffers en hun verzekeraar moet het duo 7.013 euro schadevergoeding betalen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio