Tweedeklasser Lommel United zet coach op straat

Print
Tweedeklasser Lommel United zet coach op straat

Foto: Dick Demey

Voormalig Rode Duivel Bart De Roover is niet langer coach van tweedeklasser Lommel United. “Het bestuur van Lommel United heeft beslist om de samenwerking met trainer Bart De Roover stop te zetten”, klonk het in de mededeling van de club.

“De club gaat op zoek naar een nieuwe T1. Tot die tijd zal assistent-coach Tom Vandervee de leiding van de ploeg overnemen. Lommel United wenst Bart De Roover te bedanken voor de samenwerking en wenst Tom Vandervee veel succes met zijn tijdelijke opdracht.”

De 48-jarige gewezen verdediger van Lierse en de Rode Duivels was nog maar aan zijn eerste seizoen bezig bij Lommel. Hij volgde er vorige zomer de naar Waasland-Beveren vertrokken Stijn Vreven op. De Roover nam met Lommel United een degelijke start in tweede klasse, de laatste maanden bleven de resultaten echter uit en zakte de ambitieuze club steeds verder weg in de stand. Met 36 punten uit 23 wedstrijden staan ze pas op de achtste plaats, waardoor ze een kruis mogen maken over de titelambities en moeten mikken op kwalificatie voor eerste klasse B, die vanaf volgend seizoen van start gaat.

Bart De Roover werd in 1997 verrassend kampioen met Lierse en verzamelde eind jaren negentig ook enkele selecties voor de nationale ploeg. Als trainer deed hij eerder onder meer ervaring op bij Zulte Waregem en Antwerp.