Veertig maanden cel voor resem inbraken in Limburg

Print
Meeuwen-Gruitrode -

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft donderdag een 29-jarige Nederlander veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertig maanden. Hij pleegde gedurende acht maanden in België een reeks inbraken met geweld.

De Nederlander stond terecht voor acht pogingen van diefstal met braak en twaalf diefstallen met braak. De Nederlander stak tussen november 2014 en juli 2015 meermaals de grens over om in Noord-Limburg inbraken te plegen. Tijdens een inbraak in Meeuwen-Gruitrode werd hij op heterdaad betrapt door de bewoonster van het huis en bedreigde hij haar met een schroevendraaier.

De man, die in Nederland al 13 keer veroordeeld werd voor inbraken, was pas twee maanden uit de gevangenis vrijgelaten toen hij de eerste inbraak in ons land pleegde. Bij zijn slachtoffers werd telkens DNA-materiaal gevonden. De dader had het vooral gemunt op computers, multimedia en juwelen.

Aan zijn slachtoffers moet de veroordeelde een schadevergoeding betalen van meer dan 44.000 euro. Een tweede Nederlander, die assisteerde bij één inbraak, werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden.