Nicaraguaanse ambassadeur bezoekt Lommel

Print
Lommel - Niet toevallig op 6 februari bracht Lautaro Sandino, de ambassadeur van Nicaragua, een bezoek aan Lommel.

“Het was die dag exact 100 jaar geleden dat Ruben Dario overleed, de beroemde Nicaraguaanse schrijver en dichter”, legt schepen van internationale samenwerking Jasmine Van Grieken uit. “Lommel heeft een stedenband met zijn geboortedorp Ciudad Dario, dat zelfs zijn naam gaf aan de dichter.”
“Het bezoek van de ambassadeur was vooral cultureel getint”, vervolgt schepen van cultuur Kris Verduyckt. “In ’t Kristallijn, de expositieruimte van Sibelco op de grens van Lommel en Mol, liep een fototentoonstelling van het Nicaraguacomité Mol. De ambassadeur gaf er een lezing over het leven en werk van de dichter.”

Een actieve rol voor de ambassadeur
Zowel de Lommelse als de Molse schepen van internationale samenwerking gaven een toelichting in aanwezigheid van de ambassadeur. Schepen Jasmine Van Grieken: “Ik heb me tijdens het openingswoord vooral gefocust op de stedenband tussen Lommel en Ciudad Dario. Wat onze projecten daar zijn en wat we al verwezenlijkt hebben. De ambassadeur benadrukte in zijn toespraak de culturele belangrijkheid van de dichter voor zijn land. Hij is hun Hugo Claus of Marquez, zou je kunnen zeggen. De ambassadeur heeft beloofd dat hij een actieve rol wil spelen om zijn bekendheid in ons land te promoten.”
“We hebben de ambassadeur opnieuw uitgenodigd om Lommel uitgebreid te bezoeken”, besluit de schepen. “Het was een aangename kennismaking en van onze kant hebben we beloofd om het werk van Ruben Dario meer op te nemen in culturele activiteiten die we hier organiseren.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio