Studenten PXL-Education ontwerpen spellen voor trainingscentrum Nike

Print

Foto: PXL-Education lerarenopleiding

Hasselt - De derdejaarsstudenten lerarenopleiding handel-burotica van de PXL ontwikkelden twee nieuwe spellen voor het LITC in Laakdal.

Om het aanbod van dit logistiek trainingscentrum van Nike uit te breiden, werkten de studenten een spel uit dat de logistieke keten bij e-commerce in kaart brengt.

De leerlingen plaatsen een bestelling in een webshop en worden dan werknemer van de logistieke firma die de bestelling afhandelt. Van bestelbon, pick-en pakbon tot de goederen zelf picken in het magazijn en verpakken in een doos, de leerlingen voeren de volledige logistieke stroom zelf uit. Dit maakt een begrip als logistiek plots zeer tastbaar en concreet.

Het tweede spel is een logistiek stadsspel waarin leerlingen de ideale locatie voor hun verkooppunt kiezen. Vervolgens proberen ze zoveel mogelijk stakeholders zoals klanten, de overheid, milieu-activisten en werknemers van de meerwaarde van hun project te overtuigen. Wie de steun heeft van alle stakeholders wint en mag zijn verkooppunt op de gekozen locatie vestigen.

Beide spellen zijn ondertussen getest en kunnen (zeer binnenkort) door secundaire scholen geboekt worden op de website van het LITC. De studenten van de lerarenopleiding zullen de groepen begeleiden tijdens de speluitvoering.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio