Vakantie

Slaapkamer van Van Gogh te huur via Airbnb

Print
Slaapkamer van Van Gogh te huur via Airbnb

Foto: Airbnb

De slaapkamer, een naam van een schilderij van de Nederlandse schilder Vincent Van Gogh, bestaat nu ook echt. Museum The Art Institute of Chicago heeft de ruimte nagebouwd en biedt die te huur aan via Airbnb.

In het Amerikaanse museum loopt momenteel een tentoonstelling, getiteld Van Gogh’s Bedrooms. In het kader daarvan werd het beroemde schilderij met de naam ‘De slaapkamer’ nagemaakt. Geïnteresseerden kunnen de ruimte via Airbnb reserveren voor amper 9 euro per nacht, maar momenteel is ze al volledig volgeboekt.

Van Gogh maakte in zijn leven drie versies van het schilderij, gebaseerd op zijn kamer in het Gele Huis in het Franse Arles. De eerste dateert uit oktober 1888 en hangt in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Dat werk liep waterschade op en een jaar later maakte hij een nieuwe versie, die tot op vandaag te bezichtigen is in het The Art Institute of Chicago. In 1889 maakte hij ook een derde, kleine versie van het schilderij voor zijn moeder en zus. Die hangt momenteel in Musée d’Orsay in Parijs.

Meer info via Airbnb

Externe links

Niet te missen