Seks & Relaties

Flirten op het werk? Eén op vier doet het

Print
Flirten op het werk? Eén op vier doet het

Foto: Archief

Nog geen Valentijnsdate gevonden maar nog wel op zoek? Je kan misschien eens op zoek gaan tijdens de werkuren. Eén op vier de Belgen flirt al eens met een collega, dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Tempo Team.

De meeste werkende Belgen brengen meer tijd door op het werk dan thuis, maar die tijd wordt niet enkel werkend ingevuld. Eén kwart van hen geeft toe al eens te flirten met een collega, één op vijf zegt zelfs al eens gekust te hebben op het werk. In 14% werd er nog verder gegaan en in één op de tien gevallen zijn collega's uiteindelijk gaan samenwonen of getrouwd. De helft van de ondervraagden probeert relaties op het werk wel te vermijden omdat ze voor problemen kunnen zorgen (54%) en vaak van korte duur zijn (37%).

Duidelijke regels omtrent daten op het werk zijn er niet, slecht één derde van de ondervraagden geeft aan weet te hebben van een gedragscode. Toch is bijna de helft van de respondenten overtuigd dat zijn of haar werkgever een relatie tussen collega's niet zou aanvaarden. 16% vreest zelfs voor effectief ontslag. Eén derde van de werkgevers vindt dat collega's die een relatie hebben niet meer op dezelfde dienst kunnen werken. Omdat dit de werkomgeving en interactie met andere collega's verandert. Wanneer het om een relatie tussen werkgever en werknemer gaat vindt de helft dat één van beide overgeplaatst moet worden. 

Niet te missen