Boulahrouz stopt met voetballen

Print
Boulahrouz stopt met voetballen

Foto: BELGAIMAGE

De voormalige Nederlandse international Khalid Boulahrouz heeft officieel een punt gezet achter zijn voetbalcarrière. De 34-jarige verdediger zit sinds zijn vertrek bij Feyenoord vorige zomer zonder club en heeft de hoop op een nieuw avontuur opgegeven. “Met de tijd zijn andere dingen voor mij belangrijker geworden, zoals mijn kinderen”, zegt Boulahrouz donderdag. “Ook zonder voetbal ben ik een gelukkig mens.”

Het aflopende contract van Boulahrouz bij Feyenoord werd in juni 2015 niet verlengd. De spijkerharde verdediger met Marokkaanse roots werd sindsdien wel af en toe gepolst, onder meer door clubs uit Italië en India, maar ging daar niet op in.

“Ik denk niet dat ik dit leven nog een jaar had kunnen opbrengen. Ik ben ook niet klaar met het spelletje zelf, maar met het leven eromheen. Het reizen, de hotelkamers, alles wat erbij komt kijken”, aldus de 35-voudig international van Oranje, die meedeed aan de WK’s van 2006 en 2010 en EK’s in 2008 en 2012.

De verdediger, bijgenaamd ‘De Kannibaal’, begon zijn carrière op het hoogste niveau in 2001 bij RKC Waalwijk. Daarna droeg hij het shirt van onder meer Hamburg, Chelsea (waarmee hij in 2007 de FA Cup en League Cup won), Sevilla, Stuttgart, Sporting Portugal, Bröndby en Feyenoord.