Tot twee jaar cel voor Nederlandse juwelendieven

Print
Dilsen-Stokkem - De correctionele rechter in Tongeren veroordeelde donderdagmorgen twee Nederlanders tot gevangenisstraffen van 18 maanden en twee jaar voor twee woninginbraken in Dilsen-Stokkem. Ze gingen er vandoor met een hele reeks waardevolle juwelen en een geldsom van 1.200 euro. Voor een van de daders werd de onmiddellijke aanhouding bevolen.

De feiten dateren van 8 oktober 2015. Het duo brak binnen via het kelderraam van een woning in Dilsen-Stokkem. Eenmaal binnen doorzochten de mannen het hele huis en konden aan de haal gaan met een portefeuille met 1.200 euro, zeven horloges, een gouden armband, een gouden ketting, gouden oorbellen en ringen en een dameszonnebril. Toen de mannen betrapt werden door de bewoner, vluchtten ze weg met de juwelen in hun jaszak. Tijdens de achtervolging van het vluchtvoertuig Volkswagen, hielden ze halt en verborgen zich in het struikgewas.

Diezelfde dag braken de twee Nederlanders ook in een woning in iets verderop. Daar scheurden ze het vliegenraam open om het pand te betreden. Tijdens deze diefstal gingen ze aan de haal met een horloge van het merk Guess, een gouden armband en drie Swarovski-juwelen.

11.889 euro

Het duo kon aan de inbraken gelinkt worden door schoeiselsporen die in beide tuinen werden aangetroffen. Zij moeten de slachtoffers een totale schadevergoeding van 11.889 euro betalen.

Voor een van de beklaagde werd de onmiddellijke aanhouding beloven uit vrees dat de man zich aan zijn straf zou onttrekken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio