Ex-politiebaas gaat Thaise voetbalbond leiden

Print
Ex-politiebaas gaat Thaise voetbalbond leiden

Foto: REUTERS

Het voormalig hoofd van de Thaise politie, Somyot Poompanmoung is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Thaise voetbalfederatie. De 61-jarige Poompanmoung volgt Worawi Makudi op, die geschorst werd door de FIFA na meerdere corruptieschandalen.

Somyot Poompanmoung is verkozen met een ruime meerderheid, 62 van de 72 stemgerechtigden kozen voor hem. Hij was de favoriet van een aantal grote Thaise voetbalclubs en zijn campagne werd gesteund door miljardair Vichai Srivaddhanaprabha, de CEO van Leicester City, de verrassende leider in de Engelse Premier League. Zijn grootste concurrent, de gewezen bondscoach van de nationale ploeg van Thailand Charnvit Pholchivin behaalde maar vier stemmen.

Poompanmoung zal nu dus de plaats innemen van Worawi Makudi, die sinds 2007 aan het hoofd stond van de Thaise voetbalbond. Sinds 1997 was de 64-jarige Thai ook lid van het Uitvoerend Comité van de wereldvoetbalbond. Makudi kwam verschillende malen in opspraak. Bij zijn herverkiezing in 2013 werd hij door de Thaise rechtbank al eens veroordeeld voor het vervalsen van documenten. Hij raakte ook betrokken bij een aantal omkoopschandalen. In oktober 2015 schorste de FIFA hem, sindsdien is hij verbannen uit de voetbalwereld.