Vakantie

Dit zijn de beste Belgische steden om op hotel te gaan

Print
Dit zijn de beste Belgische steden om op hotel te gaan

Foto: ss

Wie een goed hotel wil boeken in ons land, is het beste af in Tongeren. Dat meldt hotelvergelijkingssite Trivago, die elk jaar een ranglijst opstelt op basis van de gemiddelde beoordelingen van alle hotels in de stad. Poperinge komt op de tweede plaats en Brugge vervolledigt het podium.

Opvallend: vooral Limburgse en West-Vlaamse steden scoren goed. Tongeren en Hasselt staan op nummer 1 en 4 in de lijst en Genk komt op nummer 11 te staan. Poperinge, Brugge en Kortrijk staan op nummer 2, 3 en 6. Oostende eindigt echter onderaan de lijst op nummer 20.

De grootste stijger van het jaar is Hasselt. De Limburgse stad heeft haar score in het afgelopen jaar sterk verbeterd en stijgt van de achtste naar de vierde plaats.

Geen goede hotels?

Het feit dat een bestemming laag scoort, wil niet zeggen dat hier geen goede hotels te vinden zijn. Je zal alleen wat beter moeten zoeken, want het percentage slecht scorende hotels zal er iets hoger liggen.

Trivago is een hotelvergelijkingssite, die de prijzen van meer dan 700.000 hotels op meer dan 200 boekingssites vergelijkt. De website haalt wereldwijd ruim 80 miljoen bezoekers per maand.

Niet te missen