Vijfdeklassers Mozaïek naar Gallo-Romeins Museum

Print

Banneux

Hasselt - De leerlingen van het vijfde leerjaar van Kindercampus Mozaïek hebben een bezoekje gebracht aan het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. De verplaatsing deden we met de trein. Dat was voor veel leerlingen een nieuwe ervaring.

De kinderen konden kiezen uit twee voorstellingen. De leerlingen die kozen voor ‘De oermens’ mochten kennis maken met het leven in de prehistorie. Zo kwamen ze te weten hoe onze voorouders rondtrokken, welke jachtstrategieën ze gebruikten, hoe ze vuur maakten en hun kamp organiseerden. Om de leerrijke tentoonstelling af te ronden, gingen ze creatief aan de slag in één van de ateliers. Ze mochten een mooie geluksbrenger maken van parels, veren en touw. Deze medaille namen ze als souvenir mee naar huis.
De andere groep koos voor ‘Atuatuca Tungrorum’. Zij maakten beknopt kennis met de grote omwentelingen die voorafgingen aan de Romeinse verovering. Daarna bezochten ze de Gallo-Romeinse afdeling. Daar leerden ze hoe onze voorouders leefden in Tongeren, anno 150 n.Chr.
Tot slot speelden ze een spannend spel, op een bord van 4 op 4 meter met de plattegrond van de antieke stad. De groep die won kreeg een mooie steen met één van de volgende spreuken op: 'Mens Sana in Corpore Sano' of 'Carpe Diem'.

Tekst: Goelle Reynders


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio