In krot wonend koppel stelt plantage op om mooi huisje te huren

Print
In krot wonend koppel stelt plantage op om mooi huisje te huren

Foto: Imageglobe

Bree - Een 66-jarige man uit Bree kreeg donderdag voor de correctionele rechter een celstraf van een jaar en 6.000 euro boete voor het opstellen van een cannabisplantage van 215 plantjes. Zijn vrouw kreeg een celstraf van 6 maanden en een geldboete van 6.000 euro. "Ik wou met het verdiende geld een mooi huisje huren", vertelde de man die nu in een krotwoning leeft.

Het koppel woont al jaren in een oude boerderij in Bree. De angst rees dat ze hun woning moesten verlaten omdat het pand onbewoonbaar zou worden verklaard. De man wilde naar eigen zeggen een betere toekomst in een mooi huurhuisje. "Maar financieel zou me dat niet lukken. Ik schaam me diep", vertelde hij geëmotioneerd tijdens de zitting. Daarom besloot de zestiger op wel zeer amateuristische wijze een plantage op te stellen. Zo moest hij meerdere plantjes in zijn kachel opbranden door een spinnenplaag. Toch waren er volgens de procureur drie oogsten waarbij de man 3.000 euro per kilo opstreek.

 

Omdat het koppel elektriciteit stal om de plantage in werking te houden, moeten ze 2.966 euro terugbetalen aan de elekticiteitsmaatschappij


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio