Man met psychische problemen ontsnapt uit ziekenhuis en maakt vijf gewonden tijdens zijn vlucht

Print
Heusden-Zolder -

Uit het ziekenhuis in Heusden is vanmorgen een 45-jarige man met psychische problemen ontsnapt. Tijdens zijn vlucht verwondde hij in totaal vijf personen, waarvan er drie zwaar gewond naar het ziekenhuis werden afgevoerd.

Om 8u24 vanmorgen werd de politie van Heusden-Zolder opgeroepen om dringend naar de Dennenweg 15 te komen. Daar had de 45-jarige verdachte, om nog onduidelijke redenen, drie personen verwond. Een 77-jarige vrouw werd licht gekwetst en kon de hulpdiensten alarmeren. Haar 49-jarige mindervalide dochter en een 54-jarige vrouw werden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. 

Vervolgens heeft de verdachte een eerste voertuig gestolen, waarmee hij inde struiken belandde aan de rotonde van de Koolmijnlaan en de Gasthuisstraat. Daar heeft hij nog twee voertuigen beschadigd om dan zijn tocht verder te zetten naar een nabijgelegen bedrijventerrein waar hij een tweede voertuig stal. Daarbij raakte een vrouw lichtgewond toen zij de verdachte achterna wou lopen.

Uiteindelijk kwam de man tot stilstand in de Kolderstraat, op de grens van Heusden-Zolder met Houthalen-Helchteren nadat hij er bij een inhaalmanoeuvre frontaal is ingereden op een tegenligger. Een 32-jarige vrouw raakte daarbij gewond maar verkeert niet in levensgevaar. De man werd gearresteerd. 

Het parket van Limburg, afdeling Hasselt, is de ware toedracht van de feiten aan het onderzoeken. Het OM heeft het labo van de federale gerechtelijke politie en een wetsgeneesheer de opdracht gegeven om ter plaatse te gaan. Tevens werd een onderzoeksrechter aangesteld voor onder andere poging tot moord.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio