Onmiddellijke aanhouding voor opstellen cannabisplantage van 830 plantjes

Print
Onmiddellijke aanhouding voor opstellen cannabisplantage van 830 plantjes

Foto: HBVL

Maasmechelen / Bree - De correctionele rechter in Tongeren veroordeelde donderdag twee mannen uit Bree en Maasmechelen tot celstraffen van 18 maanden. Voor een van hen werd de onmiddellijke aanhouding geëist. Samen met hun echtgenotes runden ze een cannabisplantage van 830 planten in de gezinswoning van een van de twee koppels. De vrouwen kregen celstraffen van 6 maanden.

Een sterke cannabisgeur en het geluid van een stroomgenerator deed bij buurtbewoners een belletje rinkelen. Door die informatie ging de politie over tot een huiszoeking. In de kelderruimte stonden 250 planten. Via een toegangsdeur naar een verborgen kamer vonden ze nog eens 580 oogstrijpe cannabisplanten. De sleutels van de kweekruimtes verstopten ze in een schoen. In de slaapkamers werden kweekschema's gevonden. Volgens de procureur is het duidelijk dat er al eerdere oogsten zijn geweest. Dat bleek uit de aangetroffen potgrond en bakken met restanten van blaadjes die in de tuin werden aangetroffen.

 

Schuldenberg

 

Volgens de huurder van het pand in Lanaken keken hij en zijn vrouw op tegen een schuldenberg van meer dan 500.000 euro. De man besloot daarom zijn woning ter beschikking te stellen voor het opstellen van de plantage. Zijn echtgenote bleef elke betrokkenheid ontkennen, wat volgens de procureur ongeloofwaardig is. "In de ruimtes stond de wasmachine en speelgoed van de kinderen. Het kan niet dat ze van niets wist." In totaal werd er een vermogensvoordeel van 67.680 euro verbeurd verklaard.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio