Tips om online een veilige Valentijnsdate te vinden

Print
Tips om online een veilige Valentijnsdate te vinden

Foto: Archief

Met Valentijn voor de deur zijn de vrijgezellen onder ons misschien nog snel op zoek naar een date voor het weekend. Enkele tips en weetjes om dit veilig aan te pakken.

Geen zin om dit weekend alleen thuis te zitten terwijl alle koppels het feest van de liefde vieren? Internetspecialist BullGuard is gespecialiseerd in antimalware- en mobiele beveiligingsoplossingen, samen met onderzoeksbureau Multiscope lijsten ze enkele tips op voor vrijgezellen die online daten maar ook hun privacy willen beschermen. Ben jij zo iemand? Dan neem je beste volgende regels ter harte bij jouw zoektocht naar de ware:

  • Zorg ervoor dat je date niet je voor- en achternaam kent. Iemand met slechte bedoelingen kan erg veel informatie achterhalen als hij / zij hierover beschikt.
  • Geef je GSM-nummer en nooit het nummer van de vaste lijn. Zo kan iemand in een mum van tijd je adres te weten komen. In dat opzicht is het ook best dat je de eerste keer niet thuis afspreekt en zelf rijdt naar de plaats waar jullie elkaar zullen zien. 
  • Deel de rekening de eerste keer door twee. Zo worden er geen verwachtingen voor een eventuele volgende keer geschept.

 

Uit onderzoek van BullGuard en Multiscope blijkt verder dat Belgische vrijgezellen voorzichtig zijn wanneer ze online op zoek gaan naar de liefde. Zo geeft 80% geen persoonlijke gegevens weg na een eerste chatgesprek. Slechts 5% geeft zijn of haar telefoonnummer en 16% accepteert een vriendschapsverzoek via Facebook. Mannen en jongeren (tot 34 jaar) geven gemiddeld wel iets sneller persoonlijke informatie prijs. 1 op 10 van de 1000 ondervraagden Belgische vrijgezellen stelden vast dat de persoon waarmee ze online daten, niet bleek te zijn wie ze dachten. 5% kwam er achter dat hun online date erop uit was financieel voordeel uit de afspraakjes te halen.