Zes doden bij ongeval tussen schoolbus en vrachtwagen in Frankrijk

Print

Zes tieners zijn donderdagochtend om het leven gekomen bij een botsing tussen een schoolbus en een vrachtwagen in het Franse Rochefort. De buschauffeur en twee andere tieners raakten gewond. Zeven andere jongeren bleven ongedeerd, aldus de plaatselijke prefectuur.

Het ongeval gebeurde donderdagochtend rond 7.15 uur in de rue Louis Bachelard in Rocherfort. De schoolbus was onderweg van het Île d’Oléron naar naar Surgères, meldt de prefectuur van het departement Charente-Maritime. Er waren zeventien personen betrokken bij het ongeval: vijftien tieners en de chauffeurs van de twee voertuigen.

Zes jongeren kwamen om het leven, twee anderen raakten gewond. Ook de buschauffeur raakte gewond, maar zou niet in levensgevaar verkeren. De gewonden werden naar een ziekenhuis in de buurt gebracht, de andere betrokkenen worden opgevangen in een hulpcentrum van de brandweer. Over de exacte leeftijd van de slachtoffers is nog geen duidelijkheid.

“In tweeën gebroken”

De vrachtwagen zou tijdens het rijden een zijwand verloren zijn, waardoor het voertuig “in tweeën brak”, melden verschillende Franse media. De bus is er vervolgens op ingereden.

De Franse ministers Bernard Cazeneuve, Ségolène Royal en Najat Vallaud-Belkacem zijn onderweg naar de plaats van het ongeval. Premier Manuel Valls uitte via Twitter zijn medeleven aan de nabestaanden.

De hulpdiensten hebben een crisiscentrum opgericht en een noodnummer ingesteld.

Ook woensdag gebeurde er al een dodelijk ongeval met een schoolbus in Frankrijk. In Montbenoît in het departement Doubs kwamen twee tieners van elf en vijftien jaar om het leven. Zeven anderen raakten gewond.