Pas bevallen mama legt baby even te rusten: dokter voert snel nodeloze operatie uit

Print

Een pasbevallen mama uit Tennessee heeft de schrik van haar leven beleefd. Toen ze haar pasgeboren baby’tje Nate te rusten legde, nam een dokter het kind mee om een nodeloze operatie op uit te voeren.

“De verpleegster raadde me aan om Nate even in zijn bedje te leggen, zodat ik zelf ook wat kon slapen. Plots kwam ze terug binnen met mijn zoontje en begon ze uit te leggen wat ik allemaal moest doen om de verzorging na de operatie in goede banen te leiden. Ik wist niet wat ik hoorde. Welke operatie? Mijn kind was perfect gezond”, steekt Jennifer Melton, 31 jaar, van wal.

“Ik vroeg meteen voor een uitleg, waarop de verpleegster verdween. Pas een kwartier later kreeg ik telefoon van de arts zelf. ‘Dat hij een fout gemaakt had en de verkeerde baby had meegenomen. En dat het hem speet’. Wat ben ik daar nu mee. Mijn baby is geopereerd aan een te strakke tongspier, terwijl die bij hem perfect normaal was. Ze hebben de spier doorgeknipt, waardoor het nog afwachten is of Nate ooit normaal zal kunnen eten of spreken.”

De jonge moeder plant nu een rechtszaak tegen het University Medical Center, waar de operatie gebeurde.