Meisje (13) springt van brug boven E313

Print
Meisje (13) springt van brug boven E313

De brug over de E313 in Grobbendonk. Foto: Google Street View

Een meisje van 13 is ­woensdagochtend in Grobbendonk van de brug over de E313 gesprongen. Ze wilde uit het ­leven stappen en raakte zwaargewond. Het verkeer kon maar net op tijd stoppen.

“Het slachtoffer lag in het midden van de snelweg”, zegt een getuige. “Gelukkig werd niet te snel gereden. Iedereen is op een veilige manier kunnen stoppen, waardoor het meisje niet werd aangereden. Wat dat ­betreft, heeft ze geluk ­gehad. Ze was bij bewustzijn en werd door enkele andere passanten naar de kant van de weg ­gebracht. Ze kon nog een beetje stappen, maar was duidelijk in shock.”

De tiener werd overgebracht naar het ziekenhuis in Herentals en later naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Antwerpen. Gezien haar leeftijd en de aard van de feiten maakte het parket in Turnhout geen verdere bijzonderheden bekend. Het meisje, wellicht ­afkomstig uit Grobbendonk, was woensdagnamiddag nog niet verhoord. De dienst slachtofferhulp trok naar het ziekenhuis om de tiener en de ouders bij te staan.

“We merken helaas ­vaker dat kinderen ook al op die leeftijd met zelfmoordgedachten rondlopen”, zegt psycholoog Annemie Peeraer, onder meer verbonden aan het OPZ in Geel. “Maar dat ze die plannen ook ­uitvoeren op zo’n manier is eerder uitzonderlijk. De puberteit is voor heel wat jongeren een periode die angst en spanningen met zich meebrengt. De hersenen van zulke kinderen zijn nog niet helemaal volgroeid, waardoor ze zich mentaal minder tegen problemen kunnen wapenen.”

Wie vragen heeft over zelfdoding kan anoniem terecht op de website www.zelfmoord1813.be of op het gratis telefoonnummer 1813.