E17 richting Frankrijk versperd na ongeval, meerdere slipongevallen in West-Vlaanderen

Print
E17 richting Frankrijk versperd na ongeval, meerdere slipongevallen in West-Vlaanderen

Foto: gpp

Door een ongeval met een vrachtwagen was de E17 richting Kortrijk en Frankrijk donderdagmorgen volledig versperd net voor de afrit in Deinze. De vrachtwagen stond schaar over de drie rijstroken en de pechstrook waardoor er geen doorgaand verkeer meer mogelijk was. Ook in West-Vlaanderen waren er enkele ongevallen.

Het ongeval gebeurde om 6.30 uur. Intussen is één rijstrook vrijgemaakt voor het verkeer, meldt het Vlaams Verkeerscentrum op Twitter. Automobilisten moeten niet langer de afrit De Pinte nemen en in Deinze terug de snelweg op. Automobilisten wordt wel aangeraden om een langere omleidingsroute te volgen via de E40 en de E403.

Ochtendgladheid

Ook in Zuid-West-Vlaanderen waren er donderdagmorgen enkele ongevallen door ochtendgladheid. Hulpverleningszone Fluvia moest vier keer uitrukken voor slipongevallen. Het zwaarste ongeval gebeurde in Sint-Eloois-Winkel. Daar viel een zwaargewonde. Dat meldt persofficier Frank Maertens van de hulpverleningszone.

Rond 5.30 uur rukten de hulpdiensten uit naar Tiegember in Anzegem. Na een botsing ten gevolge van de gladde wegen werden daar twee personen naar het ziekenhuis gebracht. Na 7 uur werden nog drie slippertjes gemeld. In Sint-Eloois-Winkel deed zich een frontale botsing voor nadat een wagen begon te slippen op de Muizelstraat. Daar viel een licht- en een zwaardere gewonde. Er was geen sprake van levensgevaar.

In Kuurne gleed een voertuig van de weg en belandde in de lager gelegen gracht. De bestuurder kon zelf uit zijn voertuig komen en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Aan de R8, ter hoogte van Gullegem, kwam een auto op zijn dak terecht.

Alle ongevallen waren te wijten aan de ochtendgladheid. Er raakte niemand levensbedreigend gewond.