Thomas (10) ontroostbaar na diefstal van koersfiets

Print
Thomas (10) ontroostbaar na diefstal van koersfiets

Thomas op zijn gestolen Ridley koersfiets. Foto: hbvl

Houthalen-Helchteren -

De 10-jarige Thomas Haccuria is een van de slachtoffers van de zware fietsdiefstal van dinsdagochtend in Helchteren. Dieven namen toen veertien fietsen van handelaar S&S bikes mee. Thomas, een 10-jarige beloftevolle renner, had zijn fiets daar binnengebracht voor onderhoud toen de dieven toesloegen.

“Het toeval wou dat ook de crossfiets van onze kleine Thomas op onderhoud was met het oog op de laatste cross van het seizoen in Diest”, zegt vader Bart Haccuria. “Thomas lag echter met griep in bed en daardoor bleef zijn fiets in Helchteren staan. Dikke pech dus. ‘Het is maar een fiets’, hebben we al horen zeggen. Maar iedereen weet ook wat die fiets voor zo’n gastje betekent.”

Vader Bart deed gisteren op verschillende interfora al meteen een oproep om mee uit te kijken naar de wit-rode Ridley X-Fire van zijn zoon. Voorlopig zonder resultaat. “Thomas is er echt niet goed van, vooral ook door de vele goede herinneringen aan de fiets. We kochten hem in mei van vorig jaar met het oog op het komende winterseizoen. Thomas heeft er enkele mooie uitslagen en zelfs overwinningen mee behaald. Hij reed er mee door de legendarische kuil in Zonhoven, er waren vele toertochten en de wekelijkse trainingen in Zolder. Er komen dan ook heel wat emoties aan te pas.”

Omdat het een uniek exemplaar betreft hoopt de vader dat een eventuele verkoop toch gaat opvallen. “Moest de fiets in het kleine cyclocrossmilieu ergens te koop worden aangeboden, dan horen we dat uiteraard graag.”

Thomas’ fiets is een carbon Ridley X-Fire maat XXS, wit met rode vork en afwerking in WK-kleuren. FSA carbon crankstel en carbon wielen 4ZA met Ultegra-afmontage en XT pedalen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio