Hogeschool PXL breekt opnieuw uit: “Studenten en lectoren gaan nog innovatiever moeten zijn”

Print
Hasselt -

De Hogeschool PXL zal ook dit jaar opnieuw twee dagen lang de deuren van de gebouwen gesloten houden terwijl de lessen en activiteiten gewoon blijven plaatsvinden. De lessen zullen op drie verschillende manieren gegeven worden: volledig digitaal, in het werkveld of in een multidisciplinaire context.

Mei 2015 stond de wereld even op z’n kop voor heel wat docenten en studenten van de PXL. Toen kregen ze te horen dat ze twee weken later niet meer naar school konden komen, maar “ergens anders” moesten les volgen of geven. De hogeschool PXL wilde daarmee een shockeffect bekomen, “maar dat is nu natuurlijk weg. Iedereen kent het concept ondertussen, al blijft het innovatieve aspect van het idee natuurlijk wel. Iedereen krijgt nu meer tijd om projecten op te zetten. Dat moet er voor zorgen dat er nog meer innovatieve cases binnenkomen”, aldus algemeen directeur Ben Lambrechts.

Concreet betekent dat onderwijs op drie verschillende vlakken: via de digitale weg, op het werkveld zelf, of een ‘multidisciplinaire context’. “Dit is een verregaandere vorm van authenticiteit en co-creatie. Het gebeurt in projecten met een sterk multidisciplinair karakter. Kenmerkend hieraan is dat de projecten afstudeerrichtings-, opleidings-, en of departementsoverstijgend zijn. Juniorcollega’s, lectoren uit verschillende afstudeerrichtingen, opleidingen en/of departementen gaan samen met professionals aan de slag met complexe uitdagingen en maatschappelijke thema’s. Cross-over en samenwerking zijn hier de sleutelbegrippen.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio