© REUTERS

Unicef vraagt meer en dringende hulp voor Burundi

VN-kinderrechtenorganisatie Unicef heeft dinsdag opgeroepen tot meer humanitaire hulp voor Burundi, al voor de start van de ernstige politieke crisis in april vorig jaar een van de armste landen ter wereld. “Nu kunnen we nog vermijden dat de situatie zo slecht wordt dat de bevolking naar de wapens grijpt”, aldus de Belgische Sophie Léonard, adjunct-vertegenwoordiger voor Unicef in Burundi. “Nu is de nood het hoogst. Er is geen duidelijk merkbare crisis, wel een langzame en progressieve verslechtering.”

wver

Zowat 400.000 Burundezen, onder wie 200.00 kinderen, hebben de komende maanden nood aan humanitaire hulp, aldus een recent Unicef-rapport.

“De huidige situatie in Burundi baart me ernstige zorgen, omdat sinds het begin van de crisis vorig jaar de armoede onder de bevolking stijgt en alle gezondheids-, voeding- en economische indicatoren erop achteruit gaan”, aldus Léonard.

Voor de crisis stond Burundi al op de 184e plaats van de Human Development Index van de VN, op een totaal van 188 landen. Het land telde ook het grootste aantal chronisch ondervoede kinderen.

Unicef vraagt 25,5 miljoen dollar hulp voor de Burundese kinderen en de 220.000 Burundezen die het land ontvlucht zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer