Bewuste vriend bevestigt verhaal Femke Van Den Driessche: “Het is mijn fiets”

Het verhaal van veldrijdster Femke Van Den Driessche die verklaarde dat de gevonden fiets met mechanische doping in haar materiaalpost niét van haar was, wordt bevestigd door de bewuste persoon. “Het is mijn fiets”, was het karige commentaar van Nico Van Muylder, vriend des huizes bij de Van Den Driessches.

vml

Nico Van Muylder was karig met zijn commentaar, hij wilde enkel kwijt dat het wel degelijk om zijn fiets ging: “Het enige wat ik kan zeggen is dat het mijn fiets is...”

Femke Van den Driessche: “Ik wist van niets”

Dik twee uur na het WK veldrijden voor beloften bij de vrouwen in Zolder raakte bekend dat er sprake was van “mechanische fraude” met één van de fietsen van Femke Van den Driessche.

“Ik wist helemaal van niets. De fiets is van een vriend, die samen met mij traint”, zei een wenende Femke Van Den Driessche zondag al in een emotionele reactie. “Hij had die fiets vorig seizoen van me overgekocht maar ik wist ook niet dat hij daarop een motor had geïnstalleerd.”

“Na de verkenning samen met mijn broer had hij het koud en zette hij de bewuste fiets tegen de camper, waarna mijn mecaniciens hem hebben meegenomen omdat ze dachten dat het mijn fiets was. Maar ik heb er nooit op gereden...”

UCI maakt geen onderscheid van wie de fiets is

Volgens de reglementen van de UCI maakt het allemaal geen verschil: niet alleen het gebruik maar zelfs de aanwezigheid van een motortje in de fiets is voldoende om een renner te straffen.

Aangeboden door onze partners