De Sart verlaat Standard voor Engels avontuur, Maniatis versterkt de rangen

Print
De Sart verlaat Standard voor Engels avontuur, Maniatis versterkt de rangen

Foto: BELGA

Julien de Sart (21) verlaat Standard voor de Engelse tweedeklasser Middlesbrough, de ex-club van Jelle Vossen. Voor De Sart ligt een contract van drieëneenhalf jaar klaar bij ‘Boro’. De Griek Giannis Maniatis moet het Luikse middenveld versterken.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Zulte Waregem had ook interesse in Julien de Sart, maar bijt dus in het stof. Middlesbrough maakt goede kans om op het einde van het seizoen te promoveren naar de Premier League. ‘Boro’ telt één puntje achterstand op leider Hull City, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld.

Ook de Griekse international Giannis Maniatis heeft maandag een contract tot het einde van het seizoen getekend bij de Rouches.De 29-jarige verdediger en defensieve middenvelder komt op huurbasis over van Olympiakos Piraeus, waar hij kapitein was. Standard heeft ook een aankoopoptie.

Maniatis startte zijn carrière in 2004 bij Panionios. In 2011 verkaste hij naar Olympiakos. Met die club, tegenstander van Anderlecht in de zestiende finales van de Europa League, werd hij vijf keer kampioen (2011, 2012, 2013, 2014 en 2015) en veroverde hij drie bekers (2012, 2013 en 2015). Voor het Griekse nationale elftal verzamelde hij sinds 2010 39 caps. .

Lees meer over Standard Luik