LOP op workshop bij de wereldklasjes Luchtballon

Print

Heusden

Heusden-Zolder - Het LOP (Lokaal Overlegplatform) in Heusden-Zolder was donderdag 28 januari op bezoek in basisschool De Luchtballon voor een workshop rond anderstaligen. Concreet betekent dit dat directies en leerkrachten van andere scholen de Luchtballon bezochten om kennis op te doen over het opvangen van en het lesgeven aan anderstalige nieuwkomers.

Meester Kristof, oprichter en bezieler van de wereldklasjes, heeft onmiddellijk het gevoel dat anderstaligen kinderen ervaren, proberen over te brengen aan de deelnemers van de workshop.
Dit deed hij door middel van een kennismakingsspel in een andere taal waarbij de deelnemers geconfronteerd werden met de angsten, onzekerheden,… die een anderstalige nieuwkomer doormaakt. Door ondenkbare klassituaties van zijn leerlingen mee te delen en door een getuigenis van Minah, een meisje dat haar levensverhaal, van het vertrek in Afghanistan tot de goede en mindere goede dingen van het reizen en aankomen in een nieuw land, kwam vertellen.
Nadien werden de deelnemers wegwijs gemaakt in het werken met anderstaligen, welke materialen er gebruikt worden en namen ze een kijkje in de wereldklasjes.
De deelnemers waren geëmotioneerd door de situaties en het levensverhaal van Minah en bijzonder onder de indruk hoe er in de wereldklasjes gewerkt wordt om ieder kind individueel op zijn of haar niveau te helpen.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio