© Shutterstock

Slapen in hondenhok, vleesafval eten en slagen met bezem: vrouw mishandelt man

Hij moest slapen in een hondenhok en beschimmeld brood eten. Bovendien kreeg hij slagen met een bezem op het hoofd. De rechter in Turnhout veroordeelde een vrouw uit Antwerpen tot 36 maanden cel voor de mishandeling van haar man in Oud-Turnhout, zo meldt Gazet van Antwerpen.

IMA

“Dagelijks word ik met een houten blok of een bezem op het hoofd geslagen door mijn vrouw terwijl ik op mijn knieën moet gaan zitten”, verklaarde hij. “Sinds begin 2013 mag ik niet meer slapen in het chalet, maar moet ik overnachten in het houthok, het hondenhok of de open lucht.”

Drinken moest de man naar eigen zeggen uit een vijver op het domein. “Al zes jaar heb ik geen warm eten meer gezien. Ik moet het stellen met beschimmeld brood en vleesafval dat ik buiten moet opeten”, zei hij. “Mijn behoefte doe ik in het bos.”

Oud brood voor de paarden

Op 17 juni 2014 volgde een nieuwe huiszoeking. De man waste zich toen nog altijd met regenwater. Hij kreeg naar eigen zeggen oud brood dat bestemd was voor de paarden, waar hij een maand mee moest toekomen.

De rechter in Turnhout veroordeelde Taja D. gisteren voor de onmenselijke behandeling van haar echtgenoot. “De vaststellingen van de verbalisanten laten niets aan de verbeelding over”, sprak rechter Willemijn Verhoeve. “De beklaagde is agressief en hoogbegaafd. Een machotype.”