Kinderen van De Sprong blijven nachtje slapen op school

Print
Maaseik - ''De juffen van het eerste en het tweede leerjaar van GO! BS De Sprong gaan dit jaar met hun kinderen op sportkamp!'' Toen dit nieuws meegedeeld werd, sloeg het in als een bom bij zowel de kinderen als de ouders. Dolenthousiaste kinderen vertelden het meteen aan hun ouders. Maar zouden de papa's en mama's hun kapoen één nachtje kunnen missen?

Om al een keertje toe oefenen organiseerden juf Elke, juf Jessie en juf Marie een grootse logeerpartij. Op donderdag 21 januari was dan ook de grote dag, of moeten we zeggen de grote nacht? Alle kinderen van het eerste en het tweede leerjaar brengen een nachtje door op school.

Om 18.30 uur kwamen alle papa's en mama's aan om een handje toe te steken met het opblazen van de matrassen, het maken van de bedden... . Maar eenmaal het zware werk achter de rug was, kon het pyjamafeest beginnen. Eerst trokken we allemaal de pyjama aan en kregen de kinderen een zaklamp en lichtgevende breekstaafjes om even te spelen in een donkere kamer. Daarna zijn we naar boven gegaan en hebben we een animatiefilm bekeken met een lekker bakje chips. Voor het slapen moeten natuurlijk ook de tanden gepoetst worden. Maar voor het slapen kregen de leerlingen nog een work-out met avondgymnastiek en tot slot nog een heerlijke ontspannende massage van alle vriendjes en vriendinnetjes. Om 22 uur gaan de snaveltjes toe en de oogjes dicht! Slaapwel!

In mei zal het dan eindelijk zover zijn. De leerlingen van juf Elke, juf Jessie en juf Marie zullen vertrekken naar het BLOSO-sportcentrum in Kattevenia in Genk. Hier zullen ze gedurende drie volle dagen aan verschillende sportactiviteiten deelnemen zoals: paardrijden, muurklimmen, new game, spel zonder grenzen... . Maar ook een spannende zaklampentocht, gecombineerd met een bezoekje aan het planetarium staat op het programma. Maar dit is nog maar een tipje van de sluier. Spannend!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio