© Archief

Albanees die werd ingeschakeld voor huurmoord op Beringse blijft in de cel

De raadkamer in Hasselt heeft vrijdag de aanhouding verlengd van een Albanees, die door de 68-jarige schilder André V. uit Geetbets geronseld was om een huurmoord uit te voeren op de voormalige echtgenote van André. De schilder zou van plan zijn geweest om zijn ex, een 43-jarige vrouw uit Koersel (Beringen), uit de weg te laten ruimen door twee Albanezen. Die zouden een overval plegen bij de vrouw, die dan om het leven zou komen.

Politie en gerecht konden de zogenaamde huurmoord verijdelen. De Albanees, die als tussenpersoon gefungeerd zou hebben, werd in december vorig jaar aangehouden. Ook de schilder zelf, zijn vriendin en de tweede Albanees vlogen achter de tralies. De tweede Albanees zou dan de echte uitvoerder zijn geweest.

Blijkbaar is er nu discussie over de ware toedracht van de feiten. De twee Albanezen hebben verklaard dat ze niet van plan waren om de vrouw om het leven te brengen. Ze zouden het alleen gemunt hebben op het geld van de schilder uit Geetbets. Verder onderzoek zal de verschillende versies moeten uitklaren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio