Rik Torfs looft project van Inspirocollege

Print
Rik Torfs looft project van Inspirocollege

Foto: Tom Verheyen

Houthalen-centrum

Houthalen-Helchteren - Met een erg gesmaakte nieuwjaarsconferentie heeft het Inspirocollege woensdag 20 januari het startschot gegeven voor haar nieuw onderwijsproject dat weerspiegeld wordt in de baseline ‘Meer dan een school’. Om deze vise te symboliseren gaan het college voortaan door het leven met een vernieuwd logo.

Op de conferentie waren heel wat woorden van lof te horen rond het ambitieuze project van de school vanwege de rector van de KULeuven Rik Torfs, Directeur van de PXL Ben Lambrechts, gouverneur Herman Reynders en burgemeester Alain Yzermans.
Het Inspirocollege kiest er als school voor om vanaf volgend schooljaar haar onderwijs nog beter te laten aansluiten bij de interesses en talenten van haar leerlingen, en dit ter voorbereiding op hun vervolgstudie in het hoger onderwijs. Leerlingen mogen vanaf 2016-2017 kiezen hoe zij een deel van hun lessenpakket invullen en er worden samenwerkingen op touw gezet met vrijetijdsorganisaties. Zo krijgen alle leerlingen de kans om binnen de context van de school hun interesses en talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd wil de school de ouders extra ondersteunen door voorschoolse opvang, naschoolse studiebegeleiding en een gezonde, warme maaltijd aan te bieden.
Dit alles zal gebeuren binnen een moderne, nieuwe infrastructuur. Vanaf 1 september 2017 verhuizen alle leerlingen van de eerste graad definitief naar een nieuw schoolgebouw op campus Sint-Paulus, waar voor alle leerlingen een ultramodern open leercentrum ter beschikking zal staan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio