New York roept 20 januari uit tot David Bowie-dag

Print
New York roept 20 januari uit tot David Bowie-dag

Foto: AP

De stad New York heeft 20 januari uitgeroepen tot ‘officiële David Bowie-dag’, als eerbetoon aan de op 10 januari overleden artiest.

De Britse muzikant en acteur David Bowie stierf op 69-jarige leeftijd aan kanker. Hij woonde het grootste deel van zijn leven in New York, waar hij zich in 1992 definitief vestigde na zijn huwelijk met het Somalische model Iman.

Volgens de Facebookpagina van Bowie zal een gemeentelijk decreet, dat werd ondertekend door burgemeester Bill de Blasio, woensdag worden voorgelezen aan het einde van de voorstelling ‘Lazarus’, het theaterstuk waarvoor Bowie de muziek componeerde.

Ivo Van Hove, de Vlaamse regisseur van ‘Lazarus’, liet eerder al weten dat Bowie hem toevertrouwde dat hij ziek was en dat hij de muziek voor het stuk zeker wilde afwerken voor zijn dood. Het stuk is een bewerking van het boek ‘The Man Who Fell to Earth’. Bowie speelde zelf al mee in de filmversie van dat boek, die in 1976 uitkwam, maar kon destijds de muziek niet componeren vanwege een contractueel probleem.

Op 7 december deed Bowie zijn laatste publieke optreden tijdens de première van ‘Lazarus’ in de New York Theatre Workshop. Twee dagen voor zijn dood kwam zijn album “Blackstar” uit.