Politie-inval in clubhuis motorbende Satudarah

De politie is dinsdagavond massaal binnengevallen in het clubhuis van de motorbende Satudarah in Boorsem bij Maasmechelen. Minstens zes mannen die in het clubhuis in de Grotestraat aanwezig waren, werden geblinddoekt naar een politiecombi geleid. Er zijn twee personen gearresteerd, maar er wordt niemand voorgeleid.Enkele uren later werd er een brand gemeld in de Grotestraat. Eerst werd gedacht dat het om hetzelfde pand, maar dat bleek niet het geval.

NV, FiVr, MM

De inval gebeurde in het kader van een gerechtelijk onderzoek van het parket van Limburg naar wapenhandel. Tijdens de actie werden agenten van de speciale eenheden en van de lokale en de federale politie ingezet.

Tijdens de huiszoeking in het clubhuis, dat ondergebracht is in een duiventil, cirkelde de helikopter van de federale politie in de lucht om alles vanop hoogte te coördineren. Uit de voorlopige resultaten blijkt dat er een wapen is aangetroffen. De inval is zonder incidenten verlopen. De twee gearresteerde personen zijn verhoord, maar mochten nadien beschikken.

Tweede klap

Het was dinsdag de tweede klap voor de Satudarah-chapters in de Belgisch-Nederlandse grensregio. Zo werd de president van de Tilburgse afdeling van de motorclub eerder op de dag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Hij had zware wapens laten leveren aan een chapter in het Duitse Duisburg met het oog op een bendeoorlog met de Hells Angels.

Lees woensdag in Het Belang van Limburg meer over de inval in het Maasmechelse clubhuis.