© Facebook Constance Hall

'Falende' moeders steunen elkaar massaal op Facebook

Al meer dan 120.000 keer werd de boodschap op Facebook van Constance Hall gedeeld en nu al liefst 258.000 keer met een like bedacht. En de reden: ze neemt het op voor moeders wereldwijd die niet perfect zijn. "Wat maakt het uit als de afwas zich opstapelt in je huis of dat je niet al je zwangerschapsvet al bent verloren", klinkt het.

flb

Constance Hall is een Australische blogster en moeder van vier en er er moest haar duidelijk iets van het hart. Iets wat veel moeders met haar eens lijken te zijn, gezien de wereldwijde reacties op haar eerlijke boodschap op Facebook. "Aan de vrouw in het park die naar haar gsm kijkt en haar kinderen negeert, ik groet je. Omdat je niet toegeeft aan de publieke perceptie dat je 24 uur per dag klaar moet staan. Aan de vrouw met bergen afwas en was die toch de deur uitgaat voor een koffie met vrienden, ik groet je. Een goede vrouw of moeder zijn betekent niet dat je constant het huis moet poetsen. Aan de vrouwen die nog niet al hun zwangerschapsvet zijn verloren, ik groet je. Het is een nieuwe 24-uren job die niet betaalt en die de komende twintig jaar niet zal stoppen dus dit is geen goede tijd om taartjes op te geven. Eet verdomme die hele taart en zeg tegen mensen die daarover iets durven zeggen dat ze opsodemieteren. Jouw lichaam is niet plots opengesteld voor publieke commentaren omdat je zwanger bent geweest.

Veel liefde,

Een medemoeder van wie de dagen gevuld zijn met gigantische mislukkingen en microscopische overwinningen."

Heel wat vrouwen herkennen zich dan ook in die situatie en zijn het roerend eens met Constance. Duizenden en duizenden moeders reageerden al met hun persoonlijke anekdotes of bedankten haar omdat ze bepaalde zaken luidop heeft durven zeggen.

Aangeboden door onze partners

Niet te missen