Wanty tot en met 2018 in het peloton

Print
Wanty tot en met 2018 in het peloton

Wanty, sinds twee jaar één van de twee naamgevende sponsors van wielerteam Wanty-Groupe Gobert, zal de ploeg tot en met 2018 ondersteunen. Dat meldde Benoit Soenen, gedelegeerd bestuurder van het bouwbedrijf vrijdag.

Wielrennen op Sportwereld.be

“Die datum kozen we niet zomaar”, geeft Soenen toe. “In 2018 komt het Belgisch kampioenschap op de weg immers aan in Binche, de stad waar onze hoofdzetel gevestigd is. Als een van onze renners dan de titel kan winnen, dan zou dat de kers op de taart zijn van een mooie samenwerking.”

“De naam van ons bedrijf is nu internationaal bekend en daar heeft de wielerploeg een groot aandeel in”, aldus Soenen. “De afgelopen twee jaar heeft het team enome stappen vooruit gezet. Onze tweede en zevende plaats in de eindstand van de UCI Pro Continental zijn daar het beste bewijs van. Het doel voor de komende jaren is echter om deel te nemen aan een grote ronde, iets wat ons nog niet lukte. Een grote koers winnen in 2016, deelnemen aan een grote ronde in 2017 en de Belgische titel pakken in 2018, het klinkt ons als muziek in de oren.”

De renners van Wanty-Groupe Gobert werken op dit moment een stage af in het Spaanse Benidorm. Het seizoen van de troepen van ploegleider Hilaire Van der Schueren begint op 31 januari met de GP la Marseillaise. De ploeg zal ook voor het eerst deelnemen aan de rondes van Qatar en Oman.