VIDEO. Zo maak je traditionele Pogaca (broodjes met kaas)

Print
Ingrediënten: Voor het deeg: 1 kg bloem, 600 ml lauwe melk, 100 ml olie, 1 volle koffielepel zout, 3 koffielepels suiker, 1 blokje verse gist (40 gr), 1 ei, 1 lepel zachte boter (50 gr). Voor de vulling: 200 gr / 250 gr fetakaas, peterselie. Voor de afwerking: 1 eierdooier om bovenop te strijken.

Bereiding:

Verwarm  de melk en de olie tot deze lauw zijn.

Voeg  suiker, zout, gist en het ei toe.

Meng dit tot een deeg en kneed heel goed. (5 á 10 min.)

Doe de zachte boter erbij en kneed nog een beetje.

Maak ongeveer 20 tot 25 kleine bolletjes.

Vervorm de bolletjes met feta kaas en peterselie.

Leg de stukken gevormd  deeg op enige afstand van elkaar op een bakplaat en laat ze afgedekt ongeveer een uur op een lauwe plaats rusten tot de hoeveelheid is verdubbeld.

Bestrijk de bovenzijde van de broodjes met de losgeklopte eidooier. 

Zet de bakplaat in de oven, die voorverwarmd is op 180-190 graden Celsius  en laat het brood gaar en goudbruin van kleur worden. Smakelijk!