© Ella Bormans

Amnestygroep Hasselt post 1.400 brieven

Op donderdag 7 januari mocht de coördinator van Amnesty International Hasselt samen met burgemeester Hilde Claes en leden van het schepencollege enveloppen gaan posten in de postbus naast de Paterkeskerk.

Ella Bormans

In die enveloppen zaten brieven en kaartjes die in Hasselt door heel wat mensen geschreven werden in het teken van de schrijfmarathon van Amnesty International.Er werden 1180 brieven geschreven en 219 kaartjes, wat een totaal geeft van 1399. Op initiatief van schepen Joost Venken werd alles door de stad Hasselt verstuurd.

Voor de eerste maanden van het nieuwe jaar staan alvast 2 belangrijke activiteiten vast.Op 17 maart is er een infoavond over de Colombia- campagne van Broederlijk Delen, in samenwerking met Amnesty International Hasselt en Vormingplus. Locatie is het Parochiaal Centrum Kiewit. Een politieke evolutie van het land wordt gegeven door De Morgen-journalist Lode Delputte, stand van zake wb mensenrechten door Ben Meeus, lid van het landenteam Colombia van Amnesty Vlaanderen, de campagne zelf wordt toegelicht door iemand van Broederlijk Delen Nationaal.Op 26/04 is er in de lokalen van Vormingplus een lezing onder begeleiding van Jan van Criekinge over de rol van het Internationaal Strafhof in Den Haag bij het voorkómen van grove mensenrechtenschendingen; ook dit gebeurt ism Amnesty International Hasselt.

We zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers; wil je meewerken in onze Amnestygroep, neem dan contact op via website of facebook www.amnesty-hasselt.be

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio