© MIST

Geen overgang meer tussen lager en middelbaar onderwijs

Het GO!-onderwijs van Maasmechelen gaat in september starten met een nieuwe middenschool die de muren tussen het middelbaar en basisonderwijs sloopt. Leerkrachten van het middelbaar onderwijs gaan les geven in de basisschool en kinderen van de basisschool zullen les volgen in de middenschool.

“We slopen de muren met het basisonderwijs”, zegt Tilly Vannitsen, directeur van de nieuwe school. “Leerlingen van vier Go!-basisscholen uit Maasmechelen krijgen les in de middenschool zodat de overgang van lager naar middelbaar niet te bruusk verloopt. We willen die kloof dichten.”

De middenschool zal Tesla heten, niet naar de elektrische auto, maar naar de uitvinder Nikola Tesla.

“Over de onderwijshervorming wordt al lang gepraat en geschreven, maar we zien weinig richtinggevende beslissingen”, zegt Tilly Vannitsen. “Dus hebben we ons eigen project geschreven, weliswaar voor een groot stuk gebaseerd op de principes van de onderwijshervorming. We hebben dit ook doorgestuurd naar Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en die heeft laten weten dat ze ons steunt.”

Denis Vonckers, algemeen directeur van Scholengroep 14 (Genk en Maasland), wil het project eerst evalueren voor het ook toe te passen in andere middenscholen.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio