© archief

Amy Courtens dingt als enige Limburgse mee naar kroontje Miss België

Zaterdagavond geeft Miss België Annelies Törös haar kroontje door aan haar opvolgster. Wie het lintje van Miss België 2016 mag dragen, wordt bepaald in een galashow in Plopsa Theater de Panne. Een van de dertig kanshebsters, en bovendien de enige Limburgse, is Amy Courtens uit Hasselt. De 19-jarige Miss Limburg viel al op door haar korte haren en vlotte babbel.

Nele Coune

De kandidates van Miss België hebben er een drukke week opzitten. Van ’s morgens tot ‘s avonds moest er gerepeteerd worden voor de vele défilés en dansjes. “Je merkt dat de meisjes vermoeid beginnen te raken”, vertelt Amy Courtens. “Hier en daar komt ook al wat stress piepen, maar de sfeer blijft goed.” Amy kijkt uit naar de show. “Ik heb wel nog wat werk. Zo moet ik nog wat studeren voor als ik de top 12 zou halen.”

Als het van de huidige Miss België Annelies Törös afhangt, wordt dat voor Amy geen probleem. Zij noemde haar als een van de vijf favorieten voor de titel. “Het is natuurlijk heel leuk dat ze dat zegt, maar ik probeer niet te gaan zweven”, zegt Courtens. “We worden beoordeeld door een hele grote jury en ik weet niet wat zij zoeken in de nieuwe miss. Ik hoop dat ik op zijn minst de top 20 haal, maar voor de rest probeer ik geen te hoge verwachtingen te koesteren. Ik ben de hele tijd tegen mezelf bezig: ‘Amy, je gaat niet bij de besten eindigen’, zodat ik achteraf niet teleurgesteld ben.”

Lees het interview met Amy Courtens in Het Belang van Limburg.