© Steven Schepers

Leerkracht Maria-Anna doet drie maanden stage in Zambia

Maria-Anna Wirix is studente aan de lerarenopleiding secundair onderwijs van de Hogeschool PXL én bezielster van Oxfam Jongeren Hasselt. Met een stage van 3,5 maanden in Zambia kan ze nu haar twee passies (lesgeven en ontwikkelingssamenwerking) combineren en zo een grote droom waarmaken. Ze kwam nog even langs de wereldwinkel om voor even afscheid te nemen van de andere vrijwilligers.

Steven Schepers

Maria-Anna krijgt al enige tijd dagelijks een SMS-bericht van Lucy, de moeder van het gastgezin dat haar zal ontvangen. Nu is het dan zo ver en zullen ze elkaar ook in het echt gaan zien.

Zambia ligt op 7500 kilometer van Hasselt. Het is een buurland van Congo. Lucy woont in Kabwe, een stad op 2 uurtjes rijden van Zambia's hoofdstad Lusaka. Hier zal Maria-Anna aan de slag gaan.

Als leerkracht-in-opleiding is het logisch dat ze ook tijdens haar stage in Zambia bezig zal zijn met educatie.Drie dagen per week zal ze als stagiair-leerkracht wetenschapsvakken geven op de Shitima School. Daarnaast zal Maria-Anna één dag per week als vrijwilliger educatief aan de slag gaan bij Unisport.

Unisport bestrijdt sociale moeilijkheden onder de kinderen van de Makululu sloppenwijk in Kabwe. Door middel van educatieve programma's in de ochtend en sportactiviteiten in de namiddag worden fundamentele, sociale levensvaardigheden en -waarden geleerd.

Wie het avontuur van Maria-Anna in Zambia wil volgen, kan terecht op haar blog: 1426zb2827ol.weebly.com. Die staat verder helemaal in het teken van haar grote liefde: het vak aardrijkskunde.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio