Zestien verdachten van aanranding in Keulen geïdentificeerd

Print
Zestien verdachten van aanranding in Keulen geïdentificeerd

Foto: KH

Na de reeks overvallen op en aanrandingen van vrouwen in Keulen tijdens de feestelijkheden van Oud op Nieuw hebben onderzoekers tot dusver zestien verdachten in het vizier. Van de meesten is de identiteit nog niet bekend, maar zij zijn wel duidelijk herkenbaar op foto- en/of video-opnames.

Het aantal klachten is inmiddels gestegen tot 121. In ongeveer driekwart van de gevallen gaven de slachtoffers aan, ook seksueel bedreigd te zijn geweest. In twee gevallen is sprake van verkrachting. Een vijftigtal vrouwen werd van waardevolle bezittingen beroofd.

Ooggetuigen zeggen dat de daders een Noord-Afrikaans of Arabisch uiterlijk hadden.

In een aan het blad Der Siegel gelekt rapport, opgesteld op 4 januari, schrijft de politie dat de daders - ongeveer duizend mannen, verdeeld over kleine groepjes - vrij spel hadden omdat de ordehandhavers over “onvoldoende personeel” beschikten. De daders zouden aldus de agenten fysiek verhinderd hebben, de aangerande vrouwen ter hulp te schieten.

Volgens het agentschap AFP is Keulen, de op drie na grootste stad van Duitsland, sinds de gebeurtenissen “in de greep van de angst”. Dat geldt ook voor vele potentiële toeristen, die een bezoek aan de Domstad hebben uit- of afgesteld.