© EPA

Cristiano Ronaldo wil na voetbalcarrière “leven als een koning”

De Portugese vedette Cristiano Ronaldo hoopt dat zijn voetbalcarrière nog vijf tot tien jaar kan doorgaan, nadien hoopt hij “te leven als een koning”. Dat liet de doelpuntenmachine van Real Madrid zich ontvallen in een interview met het magazine Papel, een bijlage van de Spaanse krant El Mundo. Voorlopig past Ronaldo voor een carrière als trainer. “Na het voetbal wil ik kunnen doen wat ik wil”, aldus de 30-jarige Portugees.

“Mijn leven wordt erg bepaald door het voetbal. Ik leef voor mijn sport”, zegt Ronaldo, die volgende maand 31 wordt. “Maar ik wil niet de indruk geven dat ik klaag. Mijn leven is geweldig, maar ik denk dat ik meer kan genieten wanneer mijn carrière erop zit. Dan heb ik de tijd om te doen wat ik wil. Je kunt zeggen dat je de beste job hebt, geld, auto’s en huizen, maar dat is niet alles. Zaterdag is er een bokswedstrijd in Las Vegas die ik graag had gezien met mijn familie en vrienden, maar ik kan er niet heen omdat ik geen tijd heb. Ik mag niet klagen, maar eens ik gestopt ben met voetballen wil ik leven als een koning. Dan kan ik doen wat ik wil.”

Ronaldo wil na zijn voetbalcarrière een “ander leven, ver weg van het voetbal” leiden. “Aanvankelijk dacht ik dat dat moeilijk zou zijn. Maar als je mij vandaag vraagt of ik coach, voorzitter of manager van een club wil worden, zeg ik volmondig nee”, aldus CR7, die de ambitie heeft om door te gaan op het ingeslagen pad van zijn modelijn. “Op mijn 27e ben ik begonnen met het uitbouwen van een kledinglijn. Ik wil dat die blijft groeien, want binnen vijf tot tien jaar loopt mijn voetbalcarrière op zijn einde. Daarnaast ben ik bezig met het oprichten van een stichting voor kinderen. Ik ben niet verplicht om zoiets te doen, maar ik voel me goed als ik anderen kan helpen.”