© H&M / Rex Features

Bange Lana Del Rey: “Russische fans willen me doden”

De rechter heeft twee vrouwelijke fans van zangeres Lana Del Rey een contactverbod opgelegd. Ze moeten op een afstand van minstens 100 meter van de Amerikaanse zangeres blijven. Maar goed ook, aldus Del Rey, die vreest dat ze haar willen doden.

Guy Stevens

Geobsedeerd, noemt Lana Del Rey de twee fans. Nataliia Krinitsyna en Iuliia Vladimirovna Pozdina gingen de voorbije maanden dan ook erg ver om te bewijzen dat ze echt wel grote fans van haar waren.

Het begon nog in de vorige woonst van de zangeres. Ze sliepen er voor de deur en begonnen geregeld de naam van de zangeres te roepen in het holst van de nacht.

Del Rey reageerde daarop door te verhuizen, maar de Russische fans slaagden erin om te achterhalen naar waar. Al snel waren ze weer voortdurend aanwezig aan de woning en schreeuwden ze ook bedreigingen naar haar wanneer ze buiten kwam.

Een bodyguard zal het probleem wel oplossen, dacht de zangeres, maar zelfs die slaagde er niet in om de twee weg te houden. Het ging zelfs zo ver dat Del Rey begon te vrezen voor haar leven na meerdere dreigementen. “Ik denk echt dat ze me willen doden”, vertelde Del Rey voor de rechtbank.

De rechter heeft de zangeres nu gelijk gegeven. De twee Russische fans kregen een contactverbod opgelegd en moeten op minstens 100 meter van Del Rey blijven.